A hét legjobb étele:
Lasagne
Elkészítése kissé időigényes.
Hozzávalók:
1. Készítsünk besamel mártást: olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet, majd folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a tejet, vigyázva, hogy ne csomósodjon. Sózzuk meg, szórjuk meg egy csipetnyi szerecsendióval, forraljuk fel, majd főzzük még néhány percig.
2. Egy kivajazott tűzálló edénybe öntsünk egy réteg bolognai szószt és besamel mártást, majd erre helyezzünk előfőzés nélkül egy réteg Barilla Lasagne tésztát. Ugyanígy folytassuk a rétegezést, majd besamel mártással és raguval fejezzük be. Végül a tetejét szórjuk meg reszelt Parmigiano Reggiano sajttal.
3. 200-220 fokos sütőben süssük 20 percig. Tálalás előtt 10 percig hagyjuk hűlni.
Tipp:
Amennyiben előre szeretnénk a lasagnét elkészíteni, a tésztalapokat 3 percre tegyük forró, sós vízbe, majd hideg vízbe merítve hűtsük le, és szárítsuk meg konyharuhára fektetve. Ezután a fenti leírás szerint elkészíthetjük a lasagnét.